Ilmoittaudu kesän intensiivikursseille ja valmennukseen! Klikkaa ja lue lisää.
TaTe-artikkelikuva_1200x675

Vuoteen 2023 uudella ilmeellä – mikä erottaa Tapiolan Tenniksen muista?

TaTe-artikkelikuva_1200x675

Rakastetuimpienkin brändien ilmeet päivittyvät ajan saatossa, nyt myös Tapiolan Tenniksen! Edellinen logo ja ilme ovat palvelleet ansiokkaasti tatelaisia jo 80-luvulta saakka, joten nyt oli sopiva aika tarkastella Tapiolan Tenniksen ydintä ja mitä siitä haluaisimme kertoa.

Ilmeen uudistus lähti liikkeelle pienimuotoisesta brändikyselystä Tapiolan Tenniksen hallitukselle ja vastuuhenkilöille sekä perehtymisestä jäsenkyselyihin. Ylivoimaisesti tärkeimpinä asioina ja TaTe:a erottavina tekijöinä sekä syinä liittyä seuraan nousivat:

Erottavia tekijöitä ja syitä liittyä Tapiolan Tennikseen

 1. Sijainti ja Tapiola!
  Poikkeuksellisen hyvä sijainti ja erityisesti Tapiola, joka on jo itsessään legendaarinen tennispaikka.

 2. Sarjatennis
  TaTe:lla valtava määrä joukkueita, joka takaa hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan kilpaa itselleen sopivassa sarjassa.

 3. Valmennus, tapahtumat, matkat ja hyvä edut

 4. Keskittyminen aikuistennikseen
  Jäsenet eivät rahoita sinänsä tärkeää kilpajunioritoimintaa, vaan voivat olla vakuuttuneita siitä, että seura palvelee ja kehittää toimintaansa juuri heitä varten.

Designin todellinen ammattilainen mukaan

Saimme mukaan ilmeen uudistukseen yhden Suomen johtavista brändin ilmeen johtamisen ja designin ammattilaisista, tietokirjailija ja designer Juha Pohjolan. Juha lähti kehittelemään ilmettä seuraavilla periaatteilla:

 • Tennisseurojen logoissa on tyypillisesti paljon perinteistä ja monimutkaistakin. Tapiolan Tennikselle oli tavoitteena tehdä muita vahvempi, selkeämpi ja yksinkertaisempi tunnus ja logo.

 • Brändikyselyssäkin nousi esiin seuran olennainen vahvuus eli sijainti. Tapiolan mielikuva muodostuu valkoisesta selkeästä arkkitehtuurista ja puistomaisuudesta. Tästä voidaan johtaa tunnukseen geometristä muotokieltä sekä värimaailmaan valkoista ja vihreää Tapiolan ja tenniskentän muotojen mukaan.

 • Typografian ja muotokielen esikuvana on ollut Bauhaus-tyyppinen ja pelkistetty design-henkinen maailma. Muotoilua on mietitty myös ajattomuuden ja eri ikäryhmien kannalta.

 • Ja mikä olennaisinta – tunnuksen pitäisi myös välittää nopeasti sen mistä on kyse. Nostetaan siis esiin Tapiola ja tennis!

Lopputuloksena saimme upean ja ajattoman ilmeen, joka tosiaan kertoo heti mistä on kysymys. Juha Pohjola kuvailee uutta tunnusta seuraavasti:

Siinä on T-kirjain, tenniskentän värit ja muodot dynaamisessa kulmassa. Vaaleampi vihreä tuo kuvaan moniulotteisuutta ja kertoo myös Tapiolan luonnonläheisyydestä.

Uudistamme parhaillaan myös seuravaatemalliston uuden ilmeen mukaiseksi, jotta pääsemme ylpeästi näyttämään Tapiolan ilmettä ja väriä pelikentillä!