Tapiolan Tenniksen uusi ilme – lue lisää klikkaamalla tästä!

Valmennus

Tapiolan Tennis tarjoaa jäsenilleen monipuolista tennisvalmennusta aloittelijoista aina tavoitteellisiin kilpatason pelaajiin saakka. 

Tyypillisesti valmennus tapahtuu viikottain kokeneen valmentajan johdolla neljän hengen valmennusryhmissä joko Tapiolan Tennispuistossa tai Esport Centerissä. Ryhmät muodostetaan samantasoisista pelaajista.  Valmennuskauden aikana käydään läpi kaikki tenniksen lyönnit, unohtamatta pelitilanneharjoittelua. Tennisvalmennuksen tavoitteena on taitojen kehittäminen hyvässä ryhmähengessä. 

Järjestämme myös mielellämme mahdollisuuksien mukaan räätälöityjä valmennussessioita esimerkiksi kaveri- tai työporukalle. Ota yhteyttä ja kysy lisää: valmennus@tapiolantennis.fi tai valmennusvastaavaltamme Jani Jankkilalta.

Mikäli olet kiinnostunut yksityisvalmennuksesta, voit olla myös suoraan yhteydessä valmentajiimme.

Tapiolan Tenniksen valmentajien esittely

Jani Jankkila

valmennusvastaava

Valmennuksen hinnat

Jani Jankkila

Vastaan Tapiola tenniksen aikuisvalmennuksesta.

Kävin ensimmäisen kerran isän kanssa tenniskentällä noin 5-vuotiaana ja virallisesti aloitin valmennusryhmässä 7-vuotiaana Lahdessa. Ensimmäiset kisat joihin osallistuin tuolloin oli Volvo Cup eli silloiset koululaisten mestaruuskisat. Sen jälkeen olenkin kisannut joka vuosi.

A-luokassa olen ollut vuodesta 2000 ja korkein ranking-sijani Suomessa on ollut 33, tällä hetkellä se on 52. Olen saavuttanut kolme SM-liigajoukkueen hopeaa sekä useita miesten 35- ja 40-vuotiaiden SM-mitaleita sekä kaksinpelissä, nelinpelissä että sekanelinpelissä.

Valmentajana säännölliset ryhmävalmennukset aloitin Esportissa tammikuussa 2011. Tapiolan Tenniksessä aloitin valmennuksen 2015. Tennisliiton valmentajakoulutukset (1- ja 2-taso) olen suorittanut vuonna 2010.

Valmennukseni tavoitteita ja perusperiaatteita:

  • pelin ja pelaajien kehittäminen
  • oikea liikkuminen ja sijoittuminen
  • tilanteen mukaiset lyöntivalinnat
  • tekemällä oppii
  • tietäminen ja tekeminen ovat kaksi eri asiaa
  • pelaamalla kaveri paremmaksi pääsee itse pitkälle
  • tehdään paljon toistoja
  • fyysisesti riittävän haastavaa (hikeä, mutta ei verta tai kyyneliä)
  • tosissaan mutta ei vakavasti!

Minut saat kiinni osoitteesta valmennus@tapiolantennis.fi tai numerosta +358 50 433 4668

Valmentaja-avatar

Hannu Niemistö

Minulla on pitkä tausta tenniksessä. Olen A-luokan pelaaja ja voittanut SM-kultaa HLK:n joukkueessa sekä pelaajana että valmentajana. Kilpaura on jatkunut myös senioreissa, joissa olen saavuttanut lukuisia suomenmestaruuksia kaksin- nelin- ja sekanelinpelissä sekä sarjatenniksessä.

Olen suorittanut A-valmentajatutkinnon ja toiminut mm. Uudenmaan aluevalmentajana ja -kouluttajana sekä tuomarikouluttajana.

Harjoittelussa pidän tärkeänä tasapainoa eri osa-alueiden kesken. Aivan keskeinen tekijä on kuitenkin jatkuva innoituksen löytäminen ja saaminen pelaamiseen – joko kilpailemisen tai uuden kokeilemisen ja oppimisen kautta!

Minut saat kiinni osoitteesta valmennus@tapiolantennis.fi tai numerosta +358 40 830 7560

Raimo 'Rildo' Ojala

Äitini oli maajoukkuetason pelaaja, joten olen ollut tenniskentillä (lähinnä Kulosaaressa) aivan vaahtosammuttimen kokoisesta lähtien. Äiti vei meitä myös alusta alkaen katsomaan maaotteluita ja muita tennistapahtumia.  

Ensimmäisen kisani voitin 10-vuotiaana, ja ensimmäisen noin kahdestakymmenestä  SM-kultamitalista voitin 14-vuotiaana. 15-vuotiaana pääsinkin edustamaan Suomea Miamiin, Floridaan alle 18-vuotiaiden Orange Bowl ja Sunshime Cup kisoihin. Niihin osallistuin neljänä vuotena peräkkäin ja neljäntenä vuotena voitimmekin Smathers Bowlin.  Juniorina osallistuin myös  mm. Wimbledoniin ja Roland Garrosiin. Menestyksekkään juniorikauden jälkeen siirryin Southern Illinois University at Edwardsvilleen, jossa voitimme joka vuosi (yhteensä 4 kertaa) NCAA Div.II Team Championship tittelin.  Juniori- ja yliopistovuosinani voitin monia tulevia top 100 pelaajia. Paras yksittäinen voittoni lienee Tim Mayotte, joka voitti Jim Connorsin (silloin #1 ) n. kuukausi sen jälkeen kun olin voittanut hänet. Suomea olen edustanut maajoukkuetasolla alle 14-vuotiaasta miesten maajoukkueeseen, Davis Cup -joukkue mukaanlukien. 

Olen valmentanut tennistä 30 vuotta enemmän tai vähemmän päätoimisesti, ja näistä viimeiset 12 vuotta olen toiminut Tapiolan Tenniksen valmentajana. Huippuvalmentajatutkinnon suoriritin 2000–01, ja sitä ennen alemmat tutkinnot. Näiden lisäksi koulutan itseäni jatkuvasti monin eri tavoin. Koronakaranteenin aikana päivitin osaamistani osallistumalla useisiin kansainvälisiin webinaareihin. Olen seurannut tiiviisti huipputennistä pienestä asti silmät tarkkana ja korvat höröllä. Yllämainituista seikoista johtuen tai niiden ansiosta olen luonut oman valmennustyylini ja filosofian, mikä pääosin pohjautuu seuraaviin asioihin:

– pakettiajattelu
– luonnollinen liikkuminen
– miten palloa katsotaan. 

Näiden lisäksi W. Timothy Gallwayn kirja “The Inner Game of Tennis” ja yliopistovalmentajani Kent Demarsin syväluotaava “The Ball will Tell You What to Do” ovat kulmakiviä valmennuksessani. Useimmat valmennettavistani ovat kehittyneet – toiset jopa huimaa vauhtia, ja toiset ovat siitä kiitelleetkin minua. Eli tulepa rohkeasti kokeilemaan, niin katsotaan, mitä pelillesi saadaan aikaan!

Minut saat kiinni osoitteesta valmennus@tapiolantennis.fi tai numerosta +358 40 556 7667

Antero 'Antsu' Pulkkinen

Olen pelannut tennistä 12-vuotiaasta lähtien. Saavutin jonkin verran SM-mitaleja junioreissa ja yleisessä sarjassa, pääasiassa nelinpeleissä. Parhaimmat kilpatennisvuoteni olivat 80-luvun alussa. Senioreissa minulla on myös muutamia SM-mitaleja, SM-kisoista ja sarjatenniksestä.

Valmensin 1982 keväällä opiskelijapoikana HLK:n 15-16 vuotiaita poikajunioreita Meilahden kuplassa. Syksyllä 2014 suoritin Tennisliiton II-tason koulutuksen (seuravalmentajakoulutus) Pajulahdessa, jonka jälkeen toimin muutaman talven valmentajana Tapiolan Tenniksessä. Eläköidyin päätoimestani IT-alalta 1.1.2022 ja olen jälleen TaTe:n valmennuskuvioissa mukana.

Kiinnitän huomiota valmennuksessa perusasioihin (esim. lyönnin osumakohta, ennakointi, liikkuminen), joilla valmennettava pystyy kohottamaan pelitasoaan ja sitä kautta pelaamisen iloaan. Tekniikkaakin toki katsotaan ja harjoitellaan, mutta niiden mahdollisuuksien rajoissa mitä valmennusryhmissä ja valmennusryhmien viikkorytmillä pystytään tekemään. Minulta on mahdollisuus saada myös yksityistunteja.

Tennis on antanut minulle todella paljon. Parhaimmat ystäväni ja kaverini ovat tenniksen piiristä. Minne tahansa Suomessa tai maailmalla menenkään, tennis toimii tarvittaessa ”oven avaajana”.

Miesten ATP-kiertueella suosikkipelaajiani ovat kaikki ne, jotka lyövät rystyn yhdellä kädellä. 😉

Minut saat kiinni osoitteesta valmennus@tapiolantennis.fi tai numerosta +358 405707843

Kristian 'Karppa' Raitasalo

Aloitin 8-vuotiaana tenniksen, joka oli tuolloin 3. lajini,  jääkiekon ja koripallon ollessa etusijalla. Ensimmäiset valmennuskokemukseni sain 15–16 -vuotiaana kesätöissä EVS:llä. Aikuisiällä olen kisannut enemmän ja takana on useita ITF-senioreiden turnausvoittoja ja mitaleita. Senioreiden SM-kisoista minulla on myös useita mitaleita.

Olen suorittanut tennisvalmentajan peruskoulutuksen ja ollut itse valmennuksessa mm. USA:ssa, Espanjassa ja Australiassa. Nykyään valmentaminen kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin kisaaminen, vaikka vielä kyllä kisaankin satunnaisesti.

Valmennuksessa pidän  tärkeänä hyvää fiilistä kentällä sekä pelaajan kehittymistä perustaidoista pisteiden voittamiseen tai kisaamiseen. Valmentajana tapani on esimerkkiä näyttävä ja osallistava. Henkilökohtaisesti pidän hyökkäävästä pelityylistä.

Minut saat kiinni osoitteesta valmennus@tapiolantennis.fi tai numerosta +358 40 736 2353